Csökkentek a Volkswagen eladásai

2015.11.14. 07:27

A dízelbotrány és néhány jelentős felvevőpiac zsugorodása megérződik a Volkswagen (VW) teljesítményén, az autógyár eladásai októberben erősen csökkentek.

A VW pénteken közölte, hogy a VW alapmárka különböző típusaiból októberben 490 ezer darabot értékesítettek, ami 5,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Volkswagen Pkw márka kihívásokkal teli időket él - mondta Jürgen Stackmann igazgató.

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán 1,8 százalékkal, Németországban pedig 1,9 százalékkal nőttek az eladások, egész Európát tekintve azonban 1,2 százalékos csökkenést szenvedett el a vállalat. Oroszországban 26 százalékkal estek az eladások. Rosszul alakult a helyzet Latin-Amerikában, Brazíliában 50 százalékkal zuhant az értékesítés. A legérdekesebb adat tán, hogy az Egyesült Államokban, ahol szeptember 18-án kirobbant az emisszió-hamisítási botrány, sikerült 0,2 százalékkal több autót eladni, Kanadával együtt pedig 3,5 százalékkal több VW kelt el. Szakértők szerint az orosz és a brazil piac drasztikus beszűkülése egyelőre ugyanannyi vagy inkább nagyobb kárt okoz, mint a dízelbotrány.