Már megint perelik Jeremy Clarksont

2015.11.15. 15:11

A világ egyik legnépszerűbb autós tévéműsora, a Top Gear körül idén tavasszal pattant ki a balhé: Jeremy Clarkson megpofozott egy producert, aztán kitették a csatornától. Műsorvezetőtársai nem hosszabbítottak szerződést a BBC-vel, így ezekben a hetekben már közösen készülnek egy új show bemutatására az Amazonnál.

A megütött producer azonban színre lépett, és beperelte Clarksont. Oisin Tymon ügyvédjei már tárgyaltak is a műsorvezető jogi képviselőivel. Tymon a hírek szerint nemcsak a bántalmazást sérelmezi, hanem azokat a mondatokat is, amelyeket Jeremy Clarkson intézett hozzá. Szerinte ugyanis ír származása miatt tett rá sértő megjegyzéseket.

Az ügyben pontos és részletes információkat nem tettek közzé az ügyvédek, de úgy tudni, nagyjából százezer fontot, azaz 44 millió forintot gombolnának le a műsorvezetőről. Emellett pedig a BBC tévécsatornát is beperelik. Kérdés, hogy miért vártak eddig, hogy a márciusban elszenvedett sérelmek miatt jogi útra lépjenek.

Abban mindenesetre biztosak lehetünk, hogy Clarksont nem vágja földhöz a büntetés, ha azt egyáltalán valóban megítélik majd. Új műsoráért évi négymilliárd forintnak megfelelő összeget tehet zsebre.