Jön az új elnöki Infiniti

2015.11.23. 14:11

Bár a Nissan luxusmárkája bizonyos területeken együttműködik a Mercedesszel, például az új Infiniti belépőmodellek német alapokra épülnek, maradnak területek, ahol a japán luxusmárka megpróbálja megelőzni a partnerét. Most például egy luxusautó fejlesztése folyik a Nissan brit fejlesztőközpontjában, amelyet az S osztály ellenfelének szánnak.

Egyelőre kiszivárgott információkból tudunk az új modellről, amelyet állítólag Q80-asnak hívnak majd. Állítólag megtartották a tavaly bemutatott Q80 Inspiration tanulmány jellegzetes karakterét, bár nyilván számos részlet akad, amelyet hétköznapibb, könnyebben gyártható megoldásokra cserélnek. Áldozatul eshet például az ésszerűsítésnek a középső ajtóoszlop nélküli, hatalmas ajtónyílás az előre nyíló hátsó ajtókkal. A szokatlan, messze nem a kategóriára jellemzően konzervatív formaterv várhatóan megmarad, és úgy hallani, a tanulmány konnektoros hibrid hajtását is viszontláthatjuk a szériamodellbe, legalább az autó egy változatában. A tanulmányt egy 3 literes V6-os biturbó motor és egy villanymotor együttesen hajtotta, a rendszer összteljesítménye 550 lóerő volt, a elérhető átlagfogyasztás pedig 5,5 liter száz kilométeren, ami egy ekkora, bő öt méter hosszú és két méter széles autó esetében hihetetlenül alacsony érték.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy mikorra készülnek el az új luxusautóval, de arra van esély, hogy a kategória legformabontóbb autóját sikerül összehozniuk. Ez persze nem biztos, hogy a legjobb út a sikerhez – nyilván nem véletlen, hogy a legsikeresebb prémium-gyártók legnagyobb autói rendre az unalomig konzervatív járművek – de biztos, hogy épp a különállása miatt a Q80 révén újra felfigyelhetnek a vásárlók az Infinitire.