2015.11.28. 09:27

A dobogó harmadik fokára állhatott fel az idényzáró Katari Nagydíj második futamát követően Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport magyar versenyzője a hétvége első versenyén hetedikként zárt. Ezek az eredmények azt jelentették, hogy Norbi az élen végzett a privát pontversenyben, 2012 után újra megnyerte a Yokohama Trophyt.

Forrás: zengomotorsport.hu
Forrás: zengomotorsport.hu

Ebben az összevetésben Michelisz 168 ponttal zárt az első helyen, míg a második a citroënes Mehdi Bennani lett 164 egységgel. A harmadik helyet Tom Chilton 127-tel csípte el. Összetettben Norbi 193 pontot gyűjtött a szezon során. Ez a hatodik helyre volt elegendő, minimális volt tehát a lemaradás a hondások közül legjobbnak bizonyuló olasz Gabriele Tarquini mögött.

A túraautó-világbajnokság 2015-ös győztesének kiléte már egy ideje nem volt kérdéses. José Maria López több mint száz pontot vert Yvan Mullerre, őket Sebastian Loeb és Ma Csing-Hua követi – mindannyian citroënesek. A francia márka fölénye így természetesen a gyártók összevetésében is jelentős volt: 1069 pontot szereztek összesen, míg a Honda 721-ig jutott.