Betonoválos videóval hergel az új csúcs-Cayman

2015.11.29. 11:42

A világ félprofi és amatőr autóversenyzői együtt örültek a múlt héten, amikor a Porsche bemutatta a Cayman GT4 gyárilag pályakész változatát, a Clubsportot. A technika kész, a mérnök megpihennek, innentől a marketingeseké a főszerep. Ez a videó már az ő munkájuk - hergelésből tízpontos:

Ha lemaradt volna a Porsche új húzásáról, jó ha tudja, a Cayman GT4-ből készült Clubsport minden elemében pályaversenyzésre készült. Ez már nem a hobbista fogorvosok pályanapos autója, hanem ízzig-vérig versenyautó gyárilag szerelt bukócsővel, sportülésekkel, a 911 GT3 állítható futóművével. A GT4 Clubsport teljesítménye az alapváltozathoz hasonlóan maradt 385 lóerős, de duplakuplungos hatfokozatú váltó és mechanikusan záró sperrdifi dolgozik benne. A pályakész állapotnak megvan az ára van: nettó 111 ezer eurót kérnek érte, szemben a Cayman GT4 bruttó 86 ezres árával.

Az a romantikus betonovál a videóban pedig maga Sitges Terramar, egy közel száz éves versenypályája, amely hosszú évtizedek óta csendben pusztul a katalán tájon. Itt írtunk róla hosszan:  Sitges-Terramar: egy öreg grand prix-pálya rövid múlttal.