Új Land Rover Defender három év múlva

2015.12.08. 06:11

A Land Rover márka egyetlen modellből nőtt ki, amelyet az utóbbi évtizedekben Defender néven forgalmaztak – ennek azonban az idén vége. A kényelmetlen és szűk munkaterepjáró az év végével búcsúzik, de a Jaguar-Land Rover már dolgozik az utódon, amely valószínűleg sokkal kényelmesebb lesz.

Gerry McGovern, a Land Rover igazgatója azt mondja, 2018-ban szeretnék bemutatni az új modellcsaládot, amelyből évente legalább százezer példány szeretnének értékesíteni. Készül két- és négyajtós zárt változat, valamint két- és négyajtós pick-up és kétajtós nyitott kivitel is. Az új típussal ugyan szeretnék megőrizni a Defender alapvető karakterét, de úgy próbálják kialakítani, hogy jóval szélesebb kör érdeklődését kelthessék fel vele.

Ismerve a Defendert, ez nem tűnik akkora kihívásnak. A típus ugyan mindig a legjobb terepjárók közé tartozott, viszont a szűkös utastér és a helyenként igénytelen kidolgozás miatt rég elavultnak hatott. Ha ezt és a menetkényelmet sikerül érdemben javítani, azzal máris jelentősen szélesíthetik a potenciális vásárlók körét. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi maradhat meg a Defender munkaterepjáró-jellegéből, és mennyit kell feláldozni a terepjáró képességből a közúti kényelem kedvéért. Ám az nyilvánvaló, hogy a következő generáció sikere a helyes egyensúly megtalálásán múlik.