Itt a fapados Mercedes S Coupé

2015.12.10. 06:07

Az S Coupé talán a legelegánsabb és legértelmetlenebb modell a Mercedes kínálatában. Eddig csak V8-as és V12-es motorokkal gyártották, de most elkészült egy szegényesebb változata. Népautó persze ebből sem lesz.

Már a neve is kínos: S400 Coupé. Pedig mindenki tudja, hogy a négyszázas számot régóta csak hathengeres modelleken alkalmazza a Mercedes. Most épp a háromliteres, turbós V6-ost jelöli, ahogy itt is. Gyengének azért ezt sem neveznénk a maga 362 lóerejével és 500 Nm-es csúcsnyomatékával, ami ráadásul 1800-as és 4500-as fordulatszám között áll rendelkezésre, de ebben a kategóriában a hat henger kifejezetten kevésnek tűnik. Azért a végsebességet még elektronikusan kell korlátozni – ahogy a Mercedesek többségénél, 250 km/h-ra – a százat viszont 4,6 másodperc alatt éri el a gép, azaz a szomszéd Lambója simán lelépi. Cserébe a Mercedes fogyasztásnak 8,3 litert ad meg, ami ugyan aligha érhető el hétköznapi körülmények között, de legalább az elvi lehetőség ott van, hogy takarékosan vezessünk. A hathengeres motorhoz egyébként a régi, hétfokozatú automata váltót adják, igaz, összkerékhajtással.

Aki képes együtt élni ezekkel a kompromisszumokkal, az már 99 960 eurós áron vehet magának S Coupét Németországban, ami forintban durván 31,5 milliónak felel meg.