2015.12.31. 07:11

Manfred Fitzgerald, a Lamborghini egykori formatervezési és márkaigazgatója lesz a Hyundai luxusmárkájának, a Genesisnek az egyik alelnöke. A koreaiak részt akarnak a prémium piacból, amihez jobb szakmai múltú vezetőt talán nem is találhattak volna. Az 52 éves Fitzgerald jövő hónaptól irányít a szöuli központból.

Fitzgeraldnak komoly szerepe van abban, hogy a Lamborghini ma az, ami. Tizenkét évett töltött el az olasz sportkocsimárkánál. Az ő irányítása alatt nőttek meg nagyságrendekkel az eladások és vált tömegessé a korábbi kis példányszámú gyártás. Fitzgerald a korábbi feladataival ellentétben főként márkastratégiai, marketing és üzleti tevékenységet fog végezni a Genesisnél. De nem ő az egyetlen, akit a Hyundai elcsábított a Volkswagen csoporttól. Luc Donckerwolke, a Bentley eddigi feje is a koreai márkánál folytatja. Szintén alelnöki szinten, a márka Prestige Design részleget irányítja majd.

A vállalati hierarchiában Peter Schreyer formatervezési vezető áll a két újonnan érkező alelnök fölött. Ő már korábban érkezett, szintén a Volkswagen konszerntől. Olyan típusok kötődnek a nevéhez, mint az Audi TT és a New Beetle. A koreaiak tavaly a BMW M GmbH vezetőjét is megkörnyékezték, hogy csináljon egy hasonló, gyári tuningrészleget a Hyundainál, de Biermann akkor ezt visszautasította.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.