Passzív autósok miatt áztak a vadiúj Fordok

2015.12.31. 14:33

Missourit mostanság veri a természet, az államban több száz utat kellett lezárni a kitartó esőzések miatt. Az anyagi károk jelentősek, és a biztosítók hosszú listájára most bő egyszáz új Ford is felkerült. Többségük Amerika kedvence, az F-150. Meg lehetett volna menteni őket, de nem volt elég segítő kéz, mondják az érintett kereskedés vezetői.

A videón látható missouri kereskedésnek kijutott a bajból. Az üzlet egyik fő tulajdonsága, hogy a környező utaknál mélyebben fekszik, ami talán marketingszempontból szerencsés, de most elég volt hozzá, hogy több mint száz autójuk végezze szétázva. A vállalat képviselője szerint ők mindent megtettek, hogy kimentsék az autókat, de nagyon gyorsan jött a víz. Amikor látták, hogy a csatorna nem képes elnyelni a rengeteg vízet, nekikezdtek, hogy magasabb területre vigyék a Fordokat, de mint Jim Pettyjhon, a kereskedés marketingvezetője panaszkodott, ehhez az alkalmazottak kevesen voltak.

Körülbelül 20-25 ember volt, aki megállt az úton, hogy segítsen elvinni az autókat, ennek köszönhető, hogy a készlet körülbelül kétharmada megmenekült - értékelt Pettyjhon, aki még elmondta, hogy nagyobb segítőkészséggel talán az összes autójukat sikerült volna elvinni a mély parkolóból. A százpár autóból talán nem mindegyiknél ért küszöb fölé a víz, a károkat még nem volt idő felmérni, bár a felvételen valamelyest már visszahúzódott a víz, így gyaníthatóan a többségük teljesen beázott. A biztosító persze füzet majd, de azért mégis kár azokért a nullkilométeres F-150-ekért, Mustangokért, és ki tudja még mikért.