Mégis lesz V8-as Cadillac motor

2016.01.23. 06:58

A Cadillacnek hat éve nincs saját V8-as motorja, ahol nagyon kellett, a Corvette-ét használták, de ez az állapot már nem tart sokáig. Úgy tűnik, most egy új 4,2 literes, ikerturbós nyolchengerest fejlesztenek, amelyet először a csúcsmodell, a CT6 kap meg.

A GM csődje utáni vad spórolás áldozata volt 2010-ben a Cadillac Northstar motorcsaládja. A négy vezérműtengelyes, 32 szelepes motor a vállalat legkorszerűbb V8-asa volt, de a cégvezetés akkor úgy érezte, túl nagy luxus egyetlen márka számára nyolchengerest gyártani. Ám úgy tűnik, most újra erre az útra lép a Cadillac, igaz, az új motor már turbófeltöltéses lesz, közel 500 lóerő teljesítménnyel. Elsőként a CT-6-osba építik be, amelyet eddig csak négy- és hathengeres motorokkal lehetett kapni, de több mint valószínű, hogy később más Cadillac típusokban is feltűnik majd.

Egyes pletykák szerint már csak azért is szükség van az új V8-asra, mert a Cadillacnél állítólag terveznek egy még hosszabb presztízslimuzint CT8 néven, amely aligha lenne versenyképes egy komolyabb nyolchengeres motor nélkül.