Új terep-kupé a láthatáron

2016.01.26. 16:33

Tudjuk, miféle elvetemültségeket képes piacra küldeni az indiai autóipar. A Mahindra sem kivétel, bár azzal, hogy nemrég megvették a Pininfarinát, most van rá esély, hogy formásabbá tegyék a kínálatot. Talán épp a XUV Aero tanulmány lehet egy új korszak nyitánya, legalábbis az első vázlat alapján van rá esély.

A XUV 500 eddig is a Mahindra kínálat egyik kellemesebb fazonú darabja volt, és most ebből építenek kupétetős változatot. A vázlat persze aligha adja vissza az autó valós arányait – még egy tanulmányautónak sem lehet ekkora kereke a karosszériához képest, és egy ilyen tető alatt gyerekek sem férnének el hátul – de az látszik, hogy ezúttal megpróbáltak valami ütőset összehozni a Mahindránál. Nem is csodálkozunk rajta, hogy igyekeznek, hisz a cég korábban sem csinált titkot belőle, hogy Indián kívül is szeretne jelentősebb autógyártóvá válni, ehhez viszont korszerű, érdekes típusokra lenne szükség.

Az Aero premierjét február 3-án tartják Delhiben, az idei Auto Expón, azaz hamarosan kiderül, a rajz lendületességéből mennyit sikerül átvinni a kézzel fogható tanulmányautó formájába.