A Borgward nem viccel

2016.01.27. 15:34

A rég elfeledett német márka tavaly ősszel kikelt a sírból, és rögtön bemutatott egy alternatív BMW X3-ast. A tél utolsó napján pedig megmutatják a másodikat. Ez az igazi tempó.

Az persze már tavaly kiderült, hogy az új Borgward igazából nem német – legfeljebb a jelvény hasonlít az egykori BMW-riváliséra – hanem kínai, és a háttérben a Foton Motors áll, amely Kínában mindenféle méretű teherautókat és pick-upokat gyárt. Két autó fél éven belül azonban még tőlük is váratlan tempó. Persze ez nem jelenti, hogy a gyártás is hasonló tempóban indulna be, hisz a tavaly Frankfurtban leleplezett BX7-est sem lehet még kapni.

Magáról a második modellről egyelőre nem árultak el konkrétumokat, így legfeljebb találgatni lehetne, ahogy mások meg is teszik. Van, aki valamiféle személyautót vár, mások egy nagyobb méretű, de a BX7-eshez hasonló fazonú szabadidő-autót. Mi ez utóbbit tartjuk valószínűbbnek, hisz világszerte ez az a kategória, ahol a legnagyobbat lehet kaszálni manapság: egyre többen vesznek terepjárót aszfaltra hagyományos személyautó helyett, és ezzel nyilván a Foton stratégái is tisztában vannak.

Az új modellről az első információkat mindenesetre február 29-ére, a szökőnapra ígérik.