Nézd meg a matricád, vagy fizethetsz!

2016.01.28. 16:53

Tavaly január elsején, a megyei e-matricák megjelenésével teljes körűen átalakították a korábban működtetett hazai útdíjfizetési rendszert. Idén nincsenek érdemi változások, de így is van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

Az úthasználati jogosultságok árai tavalyhoz képest nem emelkedtek, új díjkategóriák sincsenek, de a fizetős útszakaszok száma bővült: január elsejétől az M43-as és M85-as utak tavaly átadott szakaszai is díjkötelesek. Az e-matricát továbbra is a fizetős szakaszra való felhajtás előtt kell megváltani. A vásárláskor érdemes különös figyelmet fordítani az adatok helyes rögzítésére és a megfelelő kategória megválasztására. Tavaly óta a nyolc- és kilencfős személyautók már a D2 kategóriába esnek.

A tavalyi országos éves és megyei e-matricák 2016. január 31-ig érvényesek, türelmi idő nincs. Az idei matricákat elseje óta lehet megváltani mobilalkalmazással, SMS-ben, személyesen az ügyfélszolgálati irodákban és az értékesítési pontokon, valamint az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon.