330 milliót ért az első új NSX

2016.01.31. 16:21

Bő hatszoros áron, 1,2 millió dollárért (330-335 millió forint) kelt el a 001-es alvázszámú új NSX. A tíz év után feltámasztott csúcs-Honda első példánya egy gyűjtőhöz került, akinek nem ez lesz az első elsője

Rick Hendrick nem ma kezdte az autógyűjtést. A 66 éves Nascar-csapattulajdonos nemrég megvette az első Corvette Z06 Coupét, ahogy korábban az első Corvette Stingray C7 és az első Camaro ZL1 is hozzá került. Mindegyikhez árveréseken, alaposan túlárazva jutott hozzá - csakúgy, mint most a második generációs NSX első alvázszámos példányához.

A lassacskán piacéretté lett új Honda/Acura NSX első példánya talán részben még prototípus. A japánok az utóbbi hónapokban sokat reszeltek a konstrukción, így nem kizárt, hogy Hendrick autója kicsit más lesz, mint a sorozatkész változat, amelyre februártól kezdik felvenni a rendeléseket. Azok ára 150 és 207 ezer dollár között mozog majd, azaz legkevesebb hatszoros áron lett leütve ez a piros 001-es a Barrett-Jackson árverésén. Az a 330 millió forintnyi dollár jótékonysági pénz, a szervezők egy daganatos betegekkel foglalkozó alapítványt segítenek vele.

A hosszú szünet után feltámasztott NSX hajtásáról, technikai paramétereiről itt írtunk korábban.