Kicsit még durvább Audi Q3-as jön

2016.02.05. 06:10

Az Audi RS Q3 eddig is indokolatlanul erős volt – egy 4,4 méteres, magas építésű autó 340 lóerővel épp eléggé kihasználhatatlan – de most készítettek belőle egy performance változatot, némileg nagyobb teljesítménnyel. Így már ugyanolyan gyors, mint a Mercedes, ha papíron a GLA AMG erősebb is.

Lényegében az RS3 Sportback motorja kerül az RS Q3 performance változatba: a jól ismert 2,5 literes turbós sportmotor 367 lóerős változata, 465 Nm csúcsnyomatékkal. Ezzel a Q3 bő 1,6 tonnás habteste is 4,4 másodperc alatt ugrik százra, a végsebességet pedig ezúttal 270 km/h-ig engedik el. A gyorsulás tizedre megegyezik a GLA AMG-ével, bár az papíron 381 lóerős, de az Audi öthengerese kisebb fordulatszámon valószínűleg erősebb, mint a brutálisan túlfújt kétliteres Merci blokk.

Az RS Q3-ashoz képest a motoron kívül csupán néhány eltérés van: az eltérő légbeömlők az első lökhárító alsó felén, a még masszívabb diffúzor hátul, illetve az Ascari kék fényezés. Ez a típusváltozat Németországban már most megrendelhető, az ára 61 ezer euró, bár az élő bemutatót csak a márciusi Genfi Autószalonon tartják.