Elnöki kisbusz a Mercedestől

2016.02.08. 17:24

Eddig is készült a Mercedes V osztályból kényelmes utasszállító kivitel, de az Exclusive változatokat szánják a kínálat csúcsának. Beletesznek mindent, ami egy ilyen luxusbusznál csak elképzelhető, de meg is kérik az árát.

Az Exclusive felszereltség része az elhúzható panoráma-üvegtető, a 16 hangszórós Burmeister hifi, a nappabőr belső és a 19 hüvelykes felnik, a sportfutómű, és persze a felszereltséget hirdető kis fémplakettek autószerte. Belül csiszolt alumínium dekorációt alkalmaznak, és az eddiginél nagyobb méretű lett a középkonzol is. Új a könyöktámaszba integrált hűthető rekesz is. A sofőr és az anyós ülése elektromosan állítható, ahogy a nagyobb luxus-Mercedesben már megszokhattuk. Biztonsági rendszeből is megkap az Exclusive mindent, amit csak megkaphat: van 360 fokos kamera-rendszer, aktív parkoló-asszisztens, és oldalszél-kompenzáló automatika is.

Egy ilyen jól felszerelt busz persze nem olcsóbb, mint a többi luxusmodell a cég választékában, a németországi alapára 74 911 euró, ami bő 23 millió forintnak felel meg. A típusváltozat bemutatásának mellékhatásaként azonban egyes elemek extraként az egyszerűbb kivitelű V osztályú Mercedesekhez is elérhetővé válnak – ilyen a szélesebb középkonzol, vagy az iPad tartó a hátsó utasok számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.