Ilyen lesz a ráncfelvarrt S-Cross?

2016.02.12. 06:31

Az egyedül Esztergomban gyártott (Marutiként gyártják Indiában is) SX4 S-Cross-nak az idei a harmadik éve a piacon. A 2013-as Genfi Autószalonon mutatta be a Suzuki a kereken 4,3 méter hosszú mini-SUV-t, és az autóiparban szokásos menetrend szerint lassan esedékes a kötelező félidei ráncfelvarrás. Ha ezek a képek valóban a friss S-Cross mutatják, a facelift már nem is lehet túl messze.

Állítólag egy francia kereskedőn keresztül kerültek a netre ezek a képek. Ha hinni lehet nekik, a frissítés a szokásos receptet követi. Egy tartalmas ráncfelvarrásnak tűnik: tettek néhány kanyart a fényszórók ívébe, és a jelenleg vízszintesen futó hűtőrácsot függőleges tagolás váltja. Két töréssel sikerül izgalmasabbá tenni a motorháztetőt is, és az eddig tökunalmas, egyenes éllel vágott lökhárítóra is jutott plasztika. És ez csak az eleje, jó eséllyel hátul sem hagyják érintetlenül, de a seggéről nincs kép. 

Belül láthatóan semmi sem változik, legalábbis formailag. Azok a színek a képen pedig vagy a Maruti egy új felszereltségét mutatják, vagy valami béna fotóstrükknek szánták. Az újonnan érkező extrákról még semmi hír, de azt így látatlanban is elkönyvelhetjük, hogy az 1,6-os motorok mellé bejön majd a Suzuki új 1,4-es Booster Jet motorja, amit a Vitarában már megdicsértünk.