Tele az ország álcázott Mercedesszel

2016.02.22. 16:35

Időről időre kapunk kémfotókat kedves olvasóinktól, sőt, néha magunk is belefutunk egy-egy álcázott autóba külföldön. Ilyen azonban még nem volt: három különböző forrásból a kaptunk képeket, és minden a Mercedes CLA maszkolt orrú és lámpájú példányai láthatók.

Nyilván nincs szó véletlenről. Inkább arra a városi legendára gyanakszunk, hogy Kecskeméten, a Mercedes gyárban a nullszéria-példányokat néha kiadják a dolgozóknak egy-egy hétvégére. Így valószínűleg könnyebben kijön, ha valami baj van az autókkal, még az éles gyártás beindítása előtt – állítólag ezért készült a B osztályról és a CLA-ról annyi fotó még a hivatalos bemutató előtt Kecskemét környékén. Most pedig a CLA frissített változata érkezik, így most ez bukkan fel tessék-lássék leragasztószalagozva országszerte.

Igaz, ezúttal mintha messzebb merészkednének az autókkal a gyártól. Nyegleó kolléga Siófokon készítette a képeket az ezüstszínű példányról, egy olvasónk Szegeden fényképezte le a fekete példányt, egy másik olvasónk pedig Soltvadkerten fotózott egy harmadikat, a fehér Shooting Brake-et. Egyiken sem látszanak drámai változások, de nyilván változnak a lámpák, mintha a hűtőmaszk formáján is igazítanának, és persze az alsó légbeömlők környékén várható még észlelhető átalakulás. A visszafogottság azonban aligha véletlen: az elsőkerék-hajtású Mercedes-család kivételesen sikeres a hírek szerint, és a Mercedes stratégáinak nyilván van annyi eszük, hogy a bevált formákat ne rontsák el szükségtelenül.

Ha Kecskeméten már a nullszéria jön le a gyártósorokról, az persze azt is jelenti, hogy hónapokon, sőt, talán heteken belül itt a CLA frissített változata – azon sem csodálkoznánk, ha már a Genfi Autószalonon láthatnánk.