Abt-tuninggal a fuvarozás is móka lehet

2016.02.28. 11:58

A német Abt tuningcégtől nem szokatlan, hogy kezelésbe veszik a Volkswagen-csoport autóit. A Genfi Autószalonra is tuningolt Audikkal és VW-ekkel készülnek, a standjuk egyik nagyon érdekes darabja pedig egy felhergelt T6-os lesz majd.

Ahogyan azt Abtéktól megszokhattuk, a külső módosításokat nem vitték túlzásba. Nem bazári és nem is tolakodó a megjelenés, a kéttónusú szürke fényezést piros csíkkal dobták fel. 19 és 20 colos felnikkel is elérhető lesz a Transporter, amelynek lökhárítóit és küszöbeit is lecserélték. Sőt hátra még egy diszkrét szárnyat is kapott. Ami a belső teret illeti, túlzásba nem vitték a farigcsálást. A belső világítást bővítették és átalakították, a padlón pedig a cég évfordulójára utal a „120 év” felirat.

Ami viszont talán lényegesebb, az a teljesítmény. A kétturbós TDI-motor eredetileg 204 lóerős a legerősebb konfigurációban. Ezt toldották meg egészen 235-ig, a csúcsnyomatékot pedig 450-ről 490 newtonméterre emelték. De nemcsak ezt a motort izmosították. Az egyturbós, alapból 150 lovas változatot 180-ig piszkálták fel. Itt a nyomatékcsúcs 340-ről kerek 400 newtonméterre emelkedett.

A hivatalos bemutatót a Genfi Autószalonon tartják meg március elején. Ott minden bizonnyal az is kiderül, mennyi pénzt kell leszurkolnia annak, aki Abt-tuningos T6-ossal szállítaná ki a csomagokat, vagy egyszerűen csak vagánykodásra használná a megvadított Volkswagent.