V8-as Amarokkal a dűnék ellen

2016.02.28. 06:33

A nagy gyártók mellett a nagy tuningműhelyek is belehúztak a Genf előtti spoilerezésbe: az MTM ezzel az erős sivatagi Amarokkal hangolja a közönséget a szalonra.

Az MTM első sorban a Volkswagen-csoport autóival kapcsolatban aktív. Csinálnak ők mindent a Skodától a Lamborghiniig, de még a KTM X-Bowhoz is vannak csomagjaik. Ez a V8 Desert Edition egy az egyben megvehető saját modell, 199 ezer euróért (60 millió forint) adják kulcsrakészen. Ebből a látványos módosítások, a kéttónusú fényezés és a 20 colos BBS felnik csak az apró, odabent vannak a súlyos tételek.

Az elsődleges célközönség, a közel-keleti ügyfelek számára megnyugtató, hogy nem csak látszatra bírja a dűnét, de ereje is van hozzá. A sornégyes kétliteres helyére egy 4,2 literes, 410 lóerős V8 TDI-t tuszakoltak, ami kapott egy nyolcsebességes tiptronic-ot. A 0-100-as sprint ezzel megvan neki hat másodpercen belül. Hogy mi benne a hatvan millió, egyelőre rejtély. A belsőről Genf előtt annyit tudni, hogy Alcantarába feszíti az ügyfelet a nyomaték, és sok odabent a karbonozás.