Durva gyári versenygép Fiat 500-asból

2016.03.12. 06:28

A Fiat 500 verseny-karrierje nem most kezdődött, de most új versenyautót készített belőle az Abarth. A látványos, vörös csíkos fehér 595 OT nem csak márkakupás versenyautóként szolgál majd, de elindulnak vele az olasz túrakocsi-bajnokság futamain is.

Az autó nagyrészt persze a Fiat 500 Abarth technikájára épül: ugyanúgy 1,4 literes turbómotor hajtja hatfokozatú váltón keresztül, és fotók alapján a karosszéria is a gyári, természetesen szabvány bukócsövezéssel kiegészítve. A motor ebben a változatban 190 lóerős, ami nem tűnik soknak, de az apró karosszériában nyilván versenyképes lesz majd. Az autó egyébként áthangolt és kiszélesített futóművében és nagy teljesítményű fékrendszerében tér még el az utcai modelltől – ez utóbbi 305 mm-es tárcsákból és úszó ágyazású féknyergekből áll.

A típusjelzéssel egyébként az ős-ötszázas egyik legmérgesebb változatának állít emléket a Fiat: az 1963-as Fiat Abarth 595 a gyári 18 lóerő helyett 27 lovas volt, így könnyedén túllépte a 100 km/h-s sebességet. Ez a késői inkarnáció ennél valószínűleg sokkal többet tud.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.