Ilyen lesz a ráncfelvarrt Toyota GT86

2016.03.17. 15:25

Már négy éve, hogy a Toyota kijött agyondícsért sportkupéjával, a GT86-tal. A fogadtatásra és az eladásokra nincs oka panaszkodni a japánoknak, de a modellciklus még a hátul hajtós csapatós autóknál is modellciklus, így eljött a ráncfelvarrás ideje.

A frissített GT 86 premierjét jövő héten, a New York-i Autószalonon tartja a Toyota. Ezzel a két kidobott képpel nagyjából le is lőtték a poént, már ami a külsőt illeti. A jelek szerint a sportkupén egy közepesen erős faceliftet ejtenek meg a Toyotánál. A leginkább szemet bökő változás, hogy nagyobbra nyitották a száját, de áttervezték a ködlámpák nyílásait is, és új grafikát kaptak a ledes fényszórók.

A Toyota közleménye szerint kicsit újragondolták a felfüggesztést is, amiért közvetlenebbnek ígérik a kormányzást. Az extralistát hozzáigazítják a kori igényekhez, kerül bele például visszagurulás gátló, és hallani egy teljes Alcantara belső borításról, ami várhatóan szintén az opciós listán szerepel majd. A hajtáslánc változatlan marad. A New York-i bemutató után hónapokkal, ősszel már a friss GT86-okat szállítják az amerikai kereskedésekbe, Európába viszont csak év végén ér a facelift.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.