Elektromos emeletes buszokat kap London

2016.03.18. 17:56

Kínából érkeznek Londonba a város ikonikus emeletes buszainak új példányai: öt villanyos double-deckerrel lép a zöldebb tömegközlekedés felé az angol főváros.

Mint nagyjából bármely nagyvárosnak a Földön, Londonnak is komoly problémái vannak a légszennyezettséggel. A helyzet javulásának egyik kulcsa a tömegközlekedés modernizálása. Etéren már korábban is jelentős lépéseket tett London: 1500 hibrid-, 22 elektromos- és 8 hidrogénhajtású busz járja a várost, de az elektromos emeletes busz ezidáig hiányzott a flottából. A kínai BYD által gyártott villany double deckerből ötöt rendelt a város, a járművezetők oktatását követően hamarosan szolgálatba áll az első. A buszok akkumulátorkapacitása 345 kWh, hatótávolságát városi üzemben 300 kilométerre ígérik a tesztek után. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.