Kis híján ölt az életre kelt Corvette

2016.03.18. 13:31

Nem sokon múlt, hogy ma egy gyilkos önvezető autó hírétől hangos a világsajtó. A New York belvárosában történt balesetnek valójában semmi köze az autonóm autókhoz, egy kényelmi extra tette kis híján tömeggyilkossá ezt a Chevrolet Corvette-et. A felelős az USA-ban különösen népszerű távvezérelt motorindítás. Jelen esetben egy V8-ast kímélt ezzel tulajdonosa, és ebből lett a baj.

Az East 56. utcán, a Central Park délkeleti sarkához közel történt, hogy a parkolóból kilőve az üres Corvette áthajtott az úttesten, majd fel a járdára. A zsúfolt járdán egy nőt gyűrt maga alá, akit hamar kiszabadított a járda népe, és a hírek szerint túlélte a balesetet. Az okot még nem tudni egyértelműen, de az előzményekből nagyjából sejthető, mi történt.

A sztori érdemi része akkor kezdődött, amikor a parkololtató felhozta a garázsból, majd a kijárathoz parkolta az ügyfél kézi váltós Corvettjét. A parkoló alkalmazottja alighanem sebességben hagyta, mielőtt leállította volna, így amikor átadta a kulcsokat a tulajnak, már kódolva volt a baj. A corvette-es meg is nyomta a motorindítás gombját, míg kifizette a parkolás díját. Szemtanúk szerint az autó ekkor nem csak megugrott vagy elgurult, hanem határozottan gyorsítani kezdett. Az eddigi információk szerint így történt, hogy néhány méteres ámokfutásba kezdett, de akármi is lesz a vizsgálat vége, vagy a Corvette rendszere rejt súlyos bugot, vagy valamilyen amatőr utólagos beszerelésről van szó.