Most már biztos: lesz BMW X7

2016.03.21. 16:11

Mintegy két év múlva érkezik az óriási SUV, a hétüléses BMW X7-es, amely a kontúrja alapján egy túlméretezett X5-ösnek hat.

Csak idő kérdése volt, hogy a BMW-nél rádöbbenjenek, hogy hol szökik a két nagy riválishoz, az Audihoz és a Mercedeshez egy csomó pénz, ahol ők eddig nem is próbáltak versenyezni. Az igazán hatalmas utcai terepjárók piacán, ahol a Mercedes a GL-t, az Audi pedig a Q7-est kínálja. Nem mintha az X5-ös nem volna nagy, de mindig akad, akinek csak a legnagyobb felel meg. És ez a vásárló a BMW-nél eddig nem talált magának megfelelő autót. Ezen segít majd az F17 kódjelű újdonság, amelyet várhatóan 2018-ban láthatunk először. A típus állítólag az aktuális 7-es BMW alapjaira épül, hétüléses lesz, és valószínűleg nagyobb, mint bármi ebben a 130 ezer euró körüli árkategóriában.

Pontosan nem tudni, hogy a giga-terepjárók közt miért nem indított eddig semmit a BMW. Igaz, hogy az X5-nek valamikor be kellett férnie méretben a nagyobb és drágább Range Rover alá, de a brit márkától már tizenhét éve megszabadultak a németek, azaz ez aligha lehetett probléma. Ám mindenre sor kerül egyszer, legalábbis erre utal, hogy a fenti kép a BMW egy belső használatú dokumentumából származik, amelyet néhány napja a márka éves sajtókonferenciáján mutattak meg.

A BMW érkezése új monumentalitási versenyt eredményezhet a gyártók közül: az F17-esből állítólag készül majd V12-es presztízsváltozat, amilyet ebben a méretben manapság már nem kínál egyik konkurens sem.