Különleges tréninget kínál a BMW

2016.04.02. 14:09

Nem mindennapi vezetéstechnikai tréninget hirdetett meg a BMW. A bajor gyártó a klasszikus autókkal foglalkozó részleg bevonásával rendezi meg az oktató jellegű foglalkozást, amelyen igazi profiktól tanulhatnak a résztvevők.

Az oktatók között találjuk a korábban a Forma-1-ben is megforduló Brian Redmant, a Nascart és a V8 Supercars sorozatot is megjárt Boris Saidet, vagy éppen a BMW-t számos megmérettetésen képviselő Bill Auberlent. De persze nem csupán az instruktorok névsora lehet vonzó a márka fanatikusai számára.

Az autók között ott lesz a jelenlegi M-es BMW-k szinte mindegyike. A különlegességet mégsem ez jelenti. A BMW USA Classic jóvoltából egy 1975-ös 3.0 CSL-be is beülhetnek a résztvevők – konkrétan azt az autót, amellyel megnyerték az 1975-ös sebringi huszonnégy órás versenyt. Emellett pedig a 2011-es amerikai Le Mans-sorozatból ismert E92 M3 GT-vel is körözhetnek – igaz, ezzel a két géppel elméletileg csak utasként.

A tréninget a Virginia International Racewayen tartják majd meg november elején. A BMW-nél erősen javasolják a jelentkezőknek, hogy ezt megelőzően még egy egyszerű, átlagos foglalkozáson is vegyenek részt, hogy versenypályás tapasztalatot szerezzenek. Mindössze 18 szerencsés vehet majd részt a különleges pályanapon, nekik fejenként közel hétezer dollárt, azaz kétmillió forintot kell kicsengetniük.