Durvább lett a Bentley kupéja

2016.04.04. 15:59

Egyelőre bizonytalan, hogy a Bentley készít-e vérbeli sportkocsit, de addig is, amíg ez eldől, reszeltek egy keveset a Continental GT legerősebb változatán, a Speeden.

A végeredmény 642 lóerő és 840 Nm csúcsnyomaték, ami rengeteg, de az elődmodellhez képest csupán 7 lóerő és 20 Nm az eltérés. A gyáriak szerint ugyan a motor teljes fordulatszám-tartományában nőtt a teljesítmény és a nyomaték, de mégis nehéz elképzelni, hogy alig több mint egy százaléknyi erősödésből bármi. A 4,1 másodpercedes gyorsulási idő százra ugyan egy tizeddel csökkent, de ez is olyasmi, amit stopperrel a kézben sem egyszerű kimuttani. Az autó végsebessége továbbra is 331 km/h.

Nyilván a Bentleynél is érezték, hogy ez így nem feltétlen készteti majd féktelen költekezésre a potenciális vásárlójelölteket, így készítettek egy Black Edition változatot is, némi gyári optikai tuninggal kívül-belül. Ezeken a modelleken 21 hüvelykes fekete felniket, a vásárló kívánsága szerint vörös vagy fekete féknyergeket, illetve fekete, vörös vagy sárga küszöbdíszítést alkalmaznak. Belül karbon dekor-betétekkel és a külső díszítőelemekkel harmonizáló színű bőr kárpit-betétekkel igyekeztek sportosabb hangulatot teremteni.

Az új GT Speed és GT Speed Black Edition modelleket már most meg lehet rendelni a Bentleytől, az első példányokat pedig a nyár folyamán kezdik leszállítani.