Tízmillió dollárt kap Paul Walker lánya

2016.04.08. 16:27

A Porsche-pert várhatóan bukja, de nem marad kártérítés nélkül Paul Walker lánya, Meadow Walker. A színész 16 éves lánya 10,1 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) kártérítést kap peren kívül amerikai lapok szerint a vétkes sofőr hagyatékából.

Májusban lesz két és fél éve, hogy egy közúti száguldozásban életét vesztette Paul Walker. A negyven évesen elhúnyt színész lánya ezidő alatt nekiment a Porschénak, mondván a Carrera GT biztonsági határai felelősek apja haláláért, nem a bő kétszeres sebességtúllépés. A per még folyik, de Meadow kiálátsain sokat ront, hogy a Los Angeles-megyei sheriff-hivatal a héten utasította el Roger Rodas özvenyének azonos témában indított perét.

Rodas volt, aki lámpaoszlopnak vezette a Porchét a Santa Calarita-i balesetben. Az ő hagyatékából ítéltek meg most peren kívüli megegyezéssel 10,1 millió dollárt. A Walker-lány ebből az ügyvédi és egyéb költségek levonása után 7,2 milliót kap majd kézhez. Ügyvédje, Jeffrey Milam közleményében azt írta, az összeg csak töredéke annak, amit Walker világhírű filmsztárként keresett volna, ha élete nem végződik tragédiával.