Vedd meg Colin McRae Subaruját!

2016.04.10. 16:13

Minden rendes autóbolond eljátszik olykor a gondolattal, mekkora királyság is lenne, ha egyszer vezethetné, esetleg birtokolhatná is álmai autóját. Vannak, akik továbbmennek, és egy-egy gyerekkori hősük, példaképük versenygépére csorgatják nyálukat. Colin McRae hívei előtt most felcsillant a remény.

Eladó ugyanis az a Subaru Impreza WRC, amellyel a tragikus körülmények között elhunyt skót legenda még 1997-ben, Nicky Gristtel az oldalán indult a Monte Carlo Ralin. A történet szempontjából teljesen lényegtelen, hogy végül nem tudták befejezni a versenyt – ez a versenyautó ennek ellenére is a ralitörténelem egy igen különleges darabját jelenti.

1998-ban aztán már nem McRae hajtotta az Imprezát. A lengyel Krzysztof Holowczyc állt rajthoz vele Portugáliában, Argentínában, Spanyolországban és az olaszországi San Remóban is. 1999 és 2008 között aztán több privát versenyző is meghajtotta vébé-, illetve Eb-futamokon. Ezt követően felújították, utoljára pedig 2009-ben, a San Marinó-i Rally Legenden versenyeztek vele.

Utolsó versenyét követően egy magángyűjteményben pihent, és csupán rövid utakra vitték ki. Most Németországban, a Mohr Klassiknál várja új gazdáját. Árát csak a vevőjelöltek érdeklődésére közlik.

Frissítés: az autó két teljes szezont ment a magyar bajnokságban is. Kiss Ferenc 1998-ban és 1999-ben is ezzel lett bajnok. Akkoriban Rolf Schmidt üzemeltette a versenygépet. - B. Capelluti