Valami készül az Infinitinél

2016.04.14. 14:56

Ahogy minden, magára valamit is adó autómárka manapság, a Nissan luxusmárkája is Kínában próbálna helyet szorítani magának. Nem véletlen, hogy a QX Sport Inspiration tanulmány bemutatóját épp Pekingben tartják.

Az autóból egyelőre csak egy kis részletet mutattak – az árnyékból csak a gép bal első sarka kukucskál ki – és ezen csupán egy érdekes LED-es fényszóró, illetve a szabvány Infiniti hűtőmaszk egy újabb változata látható. Az egyetlen igazán szokatlan részlet, amely egyébként azt mutatja, hogy ez csupán tanulmányautó lesz, a tükrök helyén a két, alighanem kamerákat tartalmazó csápszerű képződmény. Az azért ennyiből is sejthető, hogy valamiféle középméretű szabadidő-auóról van szó, ezért sokan arra tippelnek, hogy az idén már nyolcadik évét taposó QX70 utódjának előfutára lesz a tanulmányautó. Ha így lesz, akkor ez egyike lesz azon kevés autónak, amelyet ugyan Kínában mutatnak meg először, de közvetlen hatással lesz az európai autóválasztékra is.

A kézzel fogható autót április 25-én leplezik le a Pekingi Autószalonon, így legkésőbb akkor megtudhatjuk mindazt, amit az Infiniti közölni szeretne a tanulmányról.