A Suzuki dízeleit is visszahívják

2016.04.29. 17:20

A múlt héten mintegy 630 ezer dízelmotoros Audi, Mercedes, Opel, Porsche és VW visszahívását jelentették be, amelyek bizonyos üzemállapotokban több káros anyagot juttatnak a levegőbe határértéknél.

Ehhez a visszahíváshoz csatlakozik most a Suzuki is: az 1,6 literes DDiS motorral gyártott SX4 S-Cross és Vitara modelleket érinti az akció. Egyelőre nem tudni, pontosan hány autót érint az akció, az viszont elgondolkodtató, hogy a Fiat-csoport modelljeit miért nem érinti a visszahívás, hisz a kérdéses dízel az olasz gyártótól származik, lényegében az 1.6 MultiJet motor egy változatáról van szó. Mindenesetre valószínű, hogy a Suzuki a Fiatra hárítja majd a visszahívás költségeit.

A KBA azoknak a modelleknek a visszahívását rendelte el – egyelőre csak Németországban – amelyeknek az EGR rendszere magas hőmérsékleten lekapcsol. Összesen 29 ezer Audi A6, 22 ezer Audi Q5, 58 ezer Opel Zafira, ezer Opel Cascada, 31 ezer Opel Insignia, 221 ezer Mercedes A és B osztály, 36 ezer Mercedes V osztály, 32 ezer Porsche Macan, 124 ezer VW Crafter és 70 ezer VW Amarok típusú járművet érint az akció – ehhez a mennyiséghez jönnek még a Suzukik.