Kombi készült a Toyota sportkocsiból

2016.05.06. 15:55

A Toyota ugyan bezárja a gyárát Ausztráliában, de úgy néz ki, egy kis tervezőcsapatot egyelőre megtartottak. Az ő munkájuk a 86 Shooting Brake nevű háromajtós, amelyet most mutattak meg a közönségnek.

Az ausztrál csapat csak a karosszéria felső hátsó negyedéhez nyúlt hozzá érdemben, de ennyi is bőven elég, hogy teljesen megváltozzon a GT86 eredeti karaktere. Az új, erősen lejtő tetővonal és a pengeforma hátsó oldalablakok meglepően jól passzolnak a gyári részekhez – igazából azon sem lepődnénk meg, ha a Toyota úgy döntene, gyártásba küldi ezt a változatot is. Ez már csak azért sem lenne túl nehéz feladat, mert a 86 Shooting Brake műszakilag nem különbözik a kupétól, ugyanaz a 205 lóerős kétliteres boxermotor dolgozik benne, változtatások nélkül.

A Toyota vezető tervezője, Tetsuya Tada persze nagyon óvatosan fogalmazott, nehogy bárkiben hiú reményeket ébresszen. „Bár soha nem mondjuk, hogy soha, és én személy szerint nagyon szeretném, ha ezt a tanulmányt szériagyártású valósággá tehetnénk, ez a tanulmány elsősorban arra hivatott, hogy megmutassa a Toyota szenvedélyét az örömautózás iránt.” A nyakatekert szavak érzésünk szerint inkább nemet jelentenek, mint igent, de Tada egyelőre hagyja reménykedni azokat, akikben vágyat ébresztett a Shooting Brake formája.