Villanyautót kapnak az angol bajnokcsapat focistái

2016.05.07. 17:24

Elektromos autóval jutalmazza az angol labdarúgóbajnok Leicester City futballistáit a csapat tulajdonosa. A thai üzletember, Vichai Srivaddhanaprabha egy-egy Mercedes-Benz B osztály Electric Drive-ot ajándékoz játékosainak.

A B osztály elektromos változata 32 760 fontba kerül a szigetországban. A harmincfős játékoskeretre vetítve ez közel egymillió fontot, azaz mintegy négyszázmillió forintot jelent. Ez az összeg aligha fogja földhöz vágni a tulajdonost, de a játékosoknak sem kell beérniük ennyivel. Egy korábbi ígéretet beváltva Srivaddhanaprabha Las Vegasba utaztatja őket teljes ellátással.

Azt persze hozzá kell tenni, hogy az angol élvonalbeli bajnokság játékosai – és persze a világ élsportolói – gyakran járnak izmos sportkocsikkal, vagy hatalmas SUV-kkal, amelyeket sokszor egyedi igények szerint át is alakíttatnak. Nem kizárt tehát, hogy a villanyautót párjuknak, netán apukának vagy anyukának adják tovább használatra.

Érdekességképpen: a Leicester City bajnoki címe nagy meglepetés volt egy olyan mezőnyben, ahol a Manchester Unitedhez, az Arsenalhoz vagy éppen a Liverpoolhoz hasonló tradicionális sztárklubok, vagy a csillagászati összegekből gazdálkodó Manchester City és Chelsea is szerepel. Végül azonban az ellenfelek botladozását és gyengélkedését kihasználva, na meg persze eredményes futballt játszva sikerült a Leicesternek az, ami a szezon elején lehetetlennek tűnt. A fogadóirodák akkor ötezer az egyhez adták aranyérmüket. Ezért is szép játék a labdarúgás.