A párttitkárok új kedvence?

2016.06.17. 17:33

Ez az első kép, amelyet a Hongqi új modelljéről láthatunk. A márka, amely egykor csak a kommunista párt legmagasabb rangú vezetői számára termelt, ezt a típust most láthatóan egy szélesebb rétegnek szánja, de a legfontosabb vásárlók valószínűleg még mindig az állami tisztviselők közül kerülnek majd ki.

A HS7 fazonra és méretre valahol az Audi Q5 és Q7 között helyezkedik el, és vannak is részletei, amelyek határozottan a Volkswagen csoport stílusát idézik. Ez nem is túl meglepő: egyrészt Kínában az Audi és a Volkswagen akkora divat, hogy külön pártdirektívában kellett utasítani az alacsonyabb rangú pártfunkcionáriusokat a hazai autók használatára. Másrészt a Hongqi márka mögött álló FAW maga is a Volkswagen egyik stratégiai partnere, így nyilván hozzá is férhetnek a németek műszaki megoldásaihoz. Nem csodálkoznánk rajta, ha simán átöltöztettek volna egy Audit, hogy a párt középső rétegének ne kelljen lemondania a megszokott színvonalról, de mégse haragítsa magára a felső vezetést.

Részleteket egyelőre nem tudunk az új Hongqiról, ahogy azt sem, hogy mikor tervezik bemutatni, de az az érzésünk, ez a modell nagyobb példányszámban készülhet, mint a korábbi, jellemzően nagyobb és drágább márkatársak. Az viszont így sem biztos, hogy kínálják majd a nagyközönségnek.