Gyártásra kész az új Zagato Aston Martin

2016.06.22. 12:09

A múlt hónapban már megmutatták a Vanquish Zagato kupét, most viszont bejelentették, hogy készítenek az autóból egy kisebb sorozatot. Összesen 99 eladásra szánt példányt gyártanak a látványos kétajtósból, még a régi Aston Martin hajtáslánc köré.

A Vanquish Zagato a jól ismert hatliteres V12-es szívómotort kapja meg, igaz, a Vanquish-énél 24 lóerővel erősebb, 600 lovas kivitelt. Így a masszív, gömbölyded formákkal határolt gép 3,5 másodperc alatt érheti el a százas tempót, három tizeddel hamarabb, mint az alapját képező modell. A nyolcsebességes automata váltó marad, viszont a Zagato változat a futóműve eltérő hangolású lesz.

Egyelőre az autó pontos árát még nem tudni, de a becslések szerin legalább félmillió fontba fog kerülni egy-egy példány, ami napi árfolyamon számolva úgy 204 millió forintnak felel meg. A magas ár az alacsony példányszám mellett nyilván annak is köszönhető, hogy a karosszéria teljes burkolata karbonszálas műanyagból készül, jelentős részben kézi munkával.

Bár viszonylag sok Aston Martinra készített karosszériát a Zagato műhely, bő öt évtized alatt ez csupán az ötödik olyan modell, amely gyártásba is kerül. Ám valószínű, hogy nem az utolsó – úgy tűnik, a brit sportkocsigyártó és az olasz tervezőstúdió együttműködése ma erősebbnek tűnik, mint bármikor korábban. A Vanquish Zagato Coupé hamarosan rendelhető lesz, de az első szériapéldányok csak 2017 elejére várhatók.