Felnőtt férfiak legújabb játékszere

2016.07.02. 15:07

Az Ariel Atom leszakítja az arcunkat. Elképesztően könnyű, erős, gyors és élvezetes. Az élményautózás egészen közvetlen műfaja ez, nem csoda, ha más gyártóknak is megmozgatja a fantáziáját. Például a svájci Kyburznak, akik elkészítették a saját villanyos variációjukat a témára.

Az eRod felépítésében tehát az Atomra hasonlít, ugyanakkor elektromos hajtásláncot kapott. Három különböző változatban készül, amelyek közül a Basic és a Fun egyformán 61 lóerős teljesítmény és 140 newtonméteres nyomaték leadására képes. Előbbi 55-70, utóbbi 100-130 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel.

Ami viszont az igazán nagy bulit jelenti, az a Race kivitel. Itt már 204 lovas a villanymotor, a nyomaték pedig szintén igen meggyőző, 305 newtonméteres. Biztosak lehetünk tehát abban, hogy nincsenek problémák a 650 kilós gép mozgatásával. A végsebesség 140 km/h.

Az eRod tehát igen kellemes szórakozásnak tűnik, noha nem a brutális végsebességről szól. Kilinccsel előre autózni viszont minden jel szerint lehet vele, így rossz már biztosan nem lehet.