A Citroëné a legbefolyásosabb nő

2016.07.08. 10:11

A legbefolyásosabb nagy-britanniai nők listáját ezúttal a világ autóiparára vetítve vizsgálta meg az Autocar. Az összesített győztes Linda Jackson, a Citroën vezérigazgatója lett.

Tíz kategóriában indították a jelölteket. Nem csak összesített, hanem vezető kategóriában is Linda Jackson nyert. A legjobb formatervező Helen Emsley, a GMC nemzetközi forma és felhasználói élmény csapatának igazgatója lett. A legjobb termékfejlesztés Danella Bagnall nevéhez kapcsolódik, aki a Jaguar F-Pace vezető termékmérnöke volt. Gyártásban Josephine Payne-t díjazták, aki a Ford hajtásláncainak tesztelését irányította. Kommunikációs témában is osztottak ki díjat, ezt Fiona Pargeter, a Jaguar Land Rover PR feje vihette haza. A beszerzésekben Julia Woodhouse, a Ford hajtáslánc részlegének igazgatója jeleskedett leginkább. Eladói oldalról az angliai Mercedes-Benz hálózat vezetője, Angela Shepard vehette át a díjat. Marketing területen elért eredményeiért Lisa Branklint, a brit Ford marketing igazgatóját tüntették ki, a motorsportban Claire Williams, a Williams F1 csapat helyettes igazgatója érdemelte ki az elismerést. Végül, de nem utolsósorban emberi erőforrás területen Monique Cartert, a GKN HR igazgatóját díjazták még.

Az összeállítást a Society of Motor Manufacturers and Trader-szel együtt készítette a brit lap, a támogatók között volt a Direct Line Group, a Ford, a Jaguar Land Rover, a Gaiai Innovation és a KPMG.