Inkább a mobiltelefon mint a biztonság

2016.07.10. 06:38

Érdekes eredményre vezetett a brit Autocar és a What Car? közös felmérése. Mintegy ezerkétszáz autóst kérdeztek meg, végül pedig azt tapasztalták, hogy a különböző kényelmi és szórakoztató extrák fontosabb szempontok a vásárlásnál, mint a biztonságot szolgáló berendezések.

Egészen pontosan a mobiltelefonok csatlakoztathatósága, valamint a parkolóasszisztens végeztek a lista élén. Ezzel szemben a legkevésbé keresett extrák közé sorolható a kutatás eredményei szerint a sávtartó automatika, a vezeték nélküli töltő funkció, valamint a holttérfigyelő rendszer.

A válaszadóktól azt is megkérdezték, hogy mely autógyártót tartják a leginnovatívabbnak. Többségük a Teslára voksolt, de sokan gondoltak a BMW-re és a Mercedes-Benzre is. A Hyundai, a Vauxhall és a Seat viszont csak nagyon kevesek szemében számított élenjárónak ebben a tekintetben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.