Autó készült a Star Wars X-szárnyú vadászából

2016.07.21. 13:55

A San Diego Comic Conon, a képregény-szubkultúra egyik nagy találkozóján mutatták be az X-szárnyú földi megfelelőjét, amely leginkább egy elfajzott dragsterre emlékeztet.

Igazából az a csoda, hogy harminckilenc év alatt még senkinek nem jutott eszébe autót fabrikálni a Star Wars X-szárnyú vadászának mintájára. A Mattel márkája, a Hot Wheels azonban bepótolta a hiányt: elkészítették az X-Wing Carship elnevezésű szerkezetet, amely a filmes vadászgép törzsének formáját egyesíti egy gyorsulási versenyautó szabadon álló kerekeivel. A cél természetesen nem a sportkocsigyártók megszorongatása: a Hot Wheels az 1:64-es játékautóból szeretne kelendő terméket csinálni, ehhez volt szükség egy életnagyságú eredeti elkészítéséhez.

A keskeny, hosszú és magas forma ugyan nem látszik ideálisnak, de a Hot Wheels közlése szerint az alig fél tonnás guruló űrvadász egy Ford eredetű, 175 lóerős kétliteres turbómotorral akár a 290 km/h-t is elérheti, és az ékforma állítólag 430 kg leszorítóerőt termel 265 km/h-nál. Sokat persze nem számít, hogy stimmel-e minden adat – a végsebesség ekkora teljesítmény mellett kissé túlzónak tűnhet – hisz a lényeg itt az, hogy a Mattel minél több bőrt lenyúzhasson a Star Wars témáról. Tavaly ugyanitt már bemutatták a Darth Vader sisakjáról mintázott sportkocsit, amelyből szintén készült gyerekjáték, és az az érzésünk, az idén is ki kellett használni a Disney-vel kötött licenc-szerződés adta lehetőséget.

Azt nem tudjuk, hogy mi lesz a folytatás jövőre, de azon sem csodálkoznánk, ha 2017-re a birodalmi TIE-vadász kapna néhány kereket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.