Ferrarit eszik reggelire a Mercedes furgon

2016.07.22. 11:26

Az Atieva nevű amerikai cég nagyon furcsa elektromos autóval állt elő. Kívülről egy sima Mercedes Vito, aminek a belsejébe félelmetesen erős elektromos hajtásláncot szereltek.

A jármű arra készült, hogy az Atieva újonnan kifejlesztett, személyautókba szánt villamos hajtását teszteljék benne. A készülő autóról egyelőre semmit nem árultak el, viszont biztos, hogy a hajtásrendszer óriási teljesítmény leadására képes. Az Ednának elnevezett Merci furgonba két villanymotor, két váltó és egy 87 kWh teljesítményű akkucsomag került. A rendszer összteljesítménye 900 lóerő, így a semmitmondó fehér furgon alig több, mint 3 másodperc alatt érheti el a 100-as tempót.

Hogy színesebb legyen a teszt, az Atieva emberi összehoztak egy gyorsulási versenyt. Ehhez meghívtak egy Tesla Model S-t és egy Ferrari Californiát. Edna és az elektromos hajtás jól vizsgázott: mindkét alkalmi ellenfelét sikerült legyűrnie, méghozzá nem kevés előnnyel. Ugyanakkor azt nem tudni, hogy a Model S melyik verzióját használták. Valószínűleg nem a P90D-t, ami 2,8 másodperc alatt éri el a 100-at.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.