Már készül az új szuper-Ferrari

2016.07.29. 06:11

Többé-kevésbé hivatalos forrásból derült ki, hogy a Ferrarinál egy új szupersportkocsi-platform fejlesztését kezdték meg. Az olasz gyártó számítástechnikai partnere, az Altair Product Design jelentette be, hogy megkötötték a fejlesztési megállapodást a Ferrarival az új platform, és több erre épülő típus kifejlesztésére.

Az Altair alelnöke, Dr. Royston Jones még részleteket is elárult. Az egyik ilyen, hogy nagyobb szilárdság mellett 15%-os tömegcsökkenést és 20%-os rezgés- és zajcsökkenést céloztak meg. „Szeretem a Next Generation felépítését, van egyfajta szerves, természetes jellege, a szerkezet folyamatosan megy át egyik szekcióból a másikba.” - mondja Jones. Lényeges változás, hogy az alelnök szerint több modell is épül az új struktúrára, szemben a korábbiakkal, ahol legfeljebb egy zárt és egy nyitott kivitelt építettek.

Az új Ferrari csúcsmodell fejlesztése persze még legalább négy-öt évig eltart, ráadásul még a LaFerrariról is lehúznak még egy bőrt: állítólag ősszel érkezik a nyitott kivitel, az Aperta, amelyből biztosan készül még néhány száz példány.