Ez a sportkocsi nem bocsátja meg a hibákat

2016.08.02. 17:38

Az Ultima GTR talán az egyik legdurvább, legpuritánabb szupersportkocsi a világon. Kevesebb mint egy tonna, és alsó hangon is 640 lóerős Chevrolet V8-as dolgozik benne – ezzel az autóval többször is megdöntötték a gyorsulás és megállás világrekordját. A maga nemében a csúcsot jelenti, de ügyetlen kézbe nem való, ahogy a mellékelt ábra mutatja: elég egy kicsit nagyobb gáz, és kész a baj.

A felvétel az orosz dashcam-őrület egy újabb terméke, annyira gyorsan követik egymást az események, hogy egyébként esély sem lett volna a megörökítésükre. Úgy néz ki, az autó egy picit megcsúszik a kanyarban, és a sofőr jelentős késéssel reagál. A járdára ugratással ráadásul a könnyűfém felnik is megsérülnek – utána valószínűleg még kevésbé volt ura a helyzetnek a GTR pilótája. Végülis a Jetta farának koccan neki, már egész visszafogott sebességgel, így aligha történt komolyabb baj.

Az viszont egyértelmű, hogy ha valaki már van olyan bátor, és kivisz az utcára egy ilyen, alapvetően versenypályára kitalált sportkocsit, annak érdemes maximális önuralmat tanúsítania, legalábbis ha nem villámreflexű professzionális autóversenyző. Mert az autótól láthatóan senki nem lesz az.