A belgák is tiltanák a pokémonozást

2016.08.13. 14:40

Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelent meg hazánkban is a Pokémon GO című mobiljáték. Az Index már ki is próbálta a fél világot lázban tartó mókát, amely köré igen komoly közösség épült. Nem veszélytelen azonban a virtuális figurák vadászata, volt is már belőle több baleset. A Volkswagen adatbiztonsági és munkavédelmi okokra hivatkozva megtiltotta az alkalmazás munkahelyi használatát, de például az irániak sem játszhatnak.

Most Belgiumban is korlátozzák a játék használatát, méghozzá közlekedésbiztonsági szempontok figyelembe vételével. Sokszor látni ugyanis olyan gyalogosokat, akik teljes mértékben belefeledkeznek a kezükben lévő mobilon futó hajszába, hogy saját és mások épségét veszélyeztetik. Ezt a tevékenységet mostantól 55 eurónyi, azaz mintegy 17 ezer forintos bírsággal díjazzák.

Mindenképpen fontos azonban megjegyezni, hogy nemcsak a Pokémon GO, hanem a sima internetezés vagy sms-ezés is hasonlóan balesetveszélyes lehet, ha azt közlekedés közben csináljuk, és nem figyelünk oda a körülöttünk zajló eseményekre. Nemcsak a járművezetők, hanem a gyalogosok is hibázhatnak, elég csak egy rossz lépés és megvan a baj. Azt nem tudni, hogy a belgák a pokémonozáson kívül másféle okostelefonos tevékenységek miatt is büntetik-e a járókelőket.