LIV-2 – ez lehet az új Rexton

2016.09.13. 06:17

A LIV-2-ről egyelőre csak számítógéppel generált képeket mutattak, de ezek alapján is egyértelmű, hogy miről van szó. A Tivoli és az XLV stílusában újabb terepjárót készítettek, ezúttal vagy kettővel nagyobb méretben. Valószínű, hogy ha elkészül a szériaváltozat, azzal a márka legöregebb modelljét, a Rextont váltják majd le.

A vázlatokon jól látszik, hogy a formatervezők ugyanazokat a stíluselemeket alkalmazták itt is, mint a Tivolin, csak az arányok mások egy kicsit. A tetővonal, a kerekek feletti felületek és az oldalablak-sor sziluettje is csaknem változatlan. Az összkép inkább érdekes mint szép, bár nem ártott volna valami új ötlet. A különböző méretű modellek ilyen mértékű hasonlósága nem feltétlenül hasznos. Persze tanulmányautóról van szó, amelyet nyilván azért készítettek, hogy megszondázzák a közönséget, így ha nagyon kedvezőtlen lenne a fogadtatás, nyilván változtathatnának még néhány apróságon, de van egy olyan érzésünk, hogy már nincs messze a szériaváltozat bemutatója.

Ennek pedig az az oka, hogy a Rexton nem csak a Ssangyong, de lassan az egész terepjárópiac egyik legidősebb résztvevője – nem számítva az olyan kövületeket, mint a Mercedes G osztály – hiszen 2001 óta gyártják minimális változtatásokkal. Így lassan elkerülhetetlenné válik, hogy megújítsák, és erre épp egy, a LIV-2-höz hasonló modell látszik a legalkalmasabbnak.

A tanulmány bemutatóját szeptember 29-én tartják Párizsban – ott talán több is kiderül majd a Ssangyong terveiről a típus esetleges gyártásával kapcsolatosan.