Százhatvannal, centikre az aszfalttól

2016.09.17. 12:20

Százhatvan körül autózni – persze olyan helyen, ahol az legális – nem egy extrém kaland. De mi a helyzet akkor, ha nincs körülöttünk kaszni, és az aszfalttól mindössze néhány centiméterre fekszünk. Járművünknek még csak motorja sincs, kerekei pedig viccesen aprócskák. Az aszfaltszánkózás nem könnyed gyerekjáték – főleg úgy nem, ahogyan azt Roger Hickey csinálja.

Hickey egyébként sem gyerek már: 58 éves, korábban világbajnok is volt ebben a műfajban. Hússzor. Visszavonult, de nem bírta: újra szánkóra feküdt, és a kanadai Québecben rendezett vébén is rajthoz állt. Utolsó futamában átlépte a száz mérföldes óránkénti sebességet, vagyis valamivel 160 km/h fölött száguldott. Egészen durva élmény még nézni is.

Minden bizonnyal erre kell azt mondani: véletlenül se próbálják ki otthon. Hickey háta mögött számos megmérettetés van már. Harminc országban összesen mintegy 280 versenyt nyert meg. Ha pedig arra kíváncsiak, hogyan kell fékezni egy ilyen szánkóval, tekerjenek 1:15-höz a videóban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.