Újra Le Mans-ba megy a BMW

2016.09.27. 15:40

A BMW kibővíti versenytevékenységét: egyelőre folytatják a DTM-kampányt, és a Dakaron is ott lesznek a gyári Mini versenygépek, ám ezen felül két új sorozatban bukkan fel a német prémium-márka. Egyfelől a Formula E-ben, ahol a nagy vetélytársak közül az Audi és a Jaguar is jelen lesz, másrészt a World Endurance bajnokság GT kategóriájában is indítanak gyári csapatot, azaz Le Mans-ban is ott lesznek a gyári BMW-k.

m4racer

A Formula E-ben való részvétel logikus lépés a BMW részéről, hisz az elektromos Formula-autók kiváló lehetőséget nyújtanak az i-sorozat népszerűsítésére. Ráadásul viszonylag egyszerű módot találtak rá, hogy beszálljanak a sorozatba: az Andretti Racing kap a BMW-től gyári támogatást. Szükség is lesz rá, hisz a következő évadban a hajtásláncot már mindenki maga fejlesztheti, és az ellenfelek közt egyre több akad, amely mögött valamiféle gyári támogatás áll. Hosszabb távon persze a BMW is saját csapatot szeretne indítani, de a BMW Motorsport vezetője, Jens Marquardt azt mondja, erre a 2018-2019-es szezon előtt aligha kerül sor.

A BMW hosszú távú versenyzéssel kapcsolatos programjáról egyelőre keveset tudunk, csak annyi tűnik biztosnak, hogy nem a prototípus-kategóriák egyikében indulnak a németek, hanem GT kategóriában, azaz utcai autón alapuló versenygépet építenek majd. Várhatóan az M4-es lesz az alap, amellyel tapasztalataik is akadnak már, hisz Észak-Amerikában már futnak a típus GT3-as és GT4-es változatai az IMSA WeatherTech SportsCar Championship futamain.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.