Zászlóhúzásban a Chevy a rekorder

2016.10.01. 10:24

Egy rendes pickup sok mindenre jó. Vontathatunk vele trélert, rajta autóval, csónakkal. Lakókocsit és még ki tudja mit. Aki viszont hazaszeretetét akarja mások orra alá dörgölni, az nem választhat mást, mint egy jókora nemzeti lobogót. Ezzel ráadásul a rekordok könyvébe is be lehet kerülni.

A Chevynél az új 6,6 literes Duramax dízelmotornak csináltak hírverést azzal, hogy egy Silverado HD mögé kötöttek egy méretes amerikai zászlót. Tizenkétszer huszonnégy méteres vászon lobogott a Chevrolet mögött a Texas Motor Speedwayen, majd hasonló méretben Texas állam jelképét is megmutatták. Az elinduláskor mintegy húsz ember segédkezett, hogy a hatalmas zászlókat ne csak a földön húzzák a rekordkísérlet során.

Ahhoz, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe bekerülhessenek, legalább száz méteren kellett lobognia a zászlónak anélkül, hogy leérne az aszfaltra. Végül négy teljes kört tettek meg a 2,4 kilométeres versenypályán.

A 6,6 literes turbódízel V8-as, amely köré a felhajtás épült, egyébként 450 lóerőt és 1230 newtonmétert tud. Ez jelentős előrelépés az előd 400 lóerejéhez és 1077 newtonméteréhez képest. És persze jóval komolyabb súlyokat is megmozgathatunk vele, mint amit ebben az esetben a zászló és a tartószerkezet jelentett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.