Légelhárítórakéta-hordozó formájú gyerekágyat?

2016.10.02. 19:47

A Carobus nevű orosz cég új termékével feliratkozott a világ legfeketébb humorral bíró vállalkozásai közé. Idén két éve annak, hogy egy BUK típusú légelhárítórakétával lelőtték a Malaysia Airlines utasszállító repülőjét, most egy BUK légelhárítórakéta-hordozó formájú kiságyat dobott piacra a bútorgyártó.

256695

A kiságyat ihlető BUK-kal kapcsolatos szomorú aktualitás, hogy egy ilyen típusú légelhárító rakétarendszerből kilőtt rakétával semmisítették meg 2014 nyarán Kelet-Ukrajna fölött a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatát. A fedélzetén utazó 298 ember meghalt. Egy nemzetközi vizsgálóbizottság szerdán közzétett jelentésében megállapította, hogy a rakétarendszer Oroszországból érkezett Ukrajna oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területére.

A kiságy készítői közölték, hogy a nem mindennapi formájú bútorból mintegy tízet adtak el, és a dizájn egyáltalán nem szokatlan. A CaroBus szentpétervári székhelyű családi vállalkozás szerint a kiságy egy különleges bútorcsalád része, amelyben vannak tank és repülőgép formájú bútorok is. A cég rendszeresen készít autóra, hajóra és repülőgépre hasonlító kiságyakat. Meg sok másra. Ezt talán Usain Boltra. 

Semmi szokatlant nem látok az ilyen kiságyakban - mondták a készítők. Egyes gyerekekből orvosok lesznek, vagy pékek, másokból katonák.

Ez a BUK-os kiságy...