Nagyon mély gödörben a dél-koreai autóexport

2016.10.09. 13:41

Eddig se volt jó éve, szeptemberben viszont hétéves mélypontra esett a dél-koreai autóexport a szöuli kereskedelmi és ipari minisztérium adatai szerint. 

Kia-cars-awaiting-shipment-at-Pyeongtaek-Port 2

Dél-Korea az év eleje óta összesen 1,85 millió autót adott el külföldön, 15,3 százalékkal kevesebbet a tavalyi azonos időszakkal egybevetve. A kilenc hónap alatt az autóexportból származó bevétele 28,7 milliárd dollárt tett ki, ami 14,7 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Szeptemberben viszont 157 ezer autót exportált az ország, amivel még az éves átlagtól is messze rosszabbul teljesítettek: a múlt hónap exportja 23,7 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól és 2009 októbere óta ez a legrosszabb hónapjuk.

Dél-Koreában az autóiparra esik az ország teljes exportjának egy jelentős része. Az erős iparú országot emellett sok gazdasági probléma sújtja, óriási teherhajózási vállalata, a Hanjin épp a hetekben ment csődbe, ami sok más óriásvállalatára visszahat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.