2016.10.16. 07:01

Pár hete már írtunk arról, hogy a Jaguar-Land Rover különleges vezetéstechnikai tréninget kínál: klasszikus autókkal lehet téli körülmények között csapatni. Úgy tűnik, a McLaren sem akar nagyon lemaradni, így ők is meghirdettek egy sarkköri mókát.

A Pure McLaren Arctic Experience résztvevői a finnországi Ivalóban hajthatnak 570S Coupékat. Így nemcsak a felhőtlen csapatást, hanem a táj szépségeit is élvezhetik, miközben nagyon hasznos tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan is kell csúszós úton kezelni egy 570 lóerős és 600 newtonméter nyomaték leadására képes sportautót.

A munkát természetesen profi csapat felügyeli, de a kiegészítő programok között szerepel többek közt hómobilozás is. A programot január 15-től február 3-ig zavarják le háromnapos turnusokban, és egyáltalán nem olcsó. A 15 ezer dolláros ár átszámolva több mint négymillió forintnak felel meg. Ez ráadásul nem tartalmazza az oda-vissza repjegyet. Benne van viszont a transzfer, a szállás, a vezetés és a plusz programok költsége.